Koehool vakantiehuizen Friesland

Architectuur Vakantievilla's

De tot de verbeelding sprekende geschiedenis van de haringvisserij en de unieke ligging van Koehool heeft geleid tot het inspirerende ontwerp voor de vakantiehuizen. Zo zit er een knik in het dak aan de zijkant waaronder vroeger de boot lag. Onder de knik is een mooie veranda gebouwd, van waaruit gasten een prachtig uitzicht hebben over land en lucht. Twee van de drie huizen hebben zwart hout aan de buitenkant. Als verwijzing naar het teer dat vroeger zorgde voor de verduurzaming van het hout. Boven op de schoorsteen staat een windwijzer in de vorm van een haring.

“Achterom komme”
Bezoekers op het platteland zijn van oudsher gewend om ‘achterom’ te komen, oftewel: via de schuur of achterdeur. Omdat daar geen bel of klopper is, opent bezoek zelf de deur en kondigt zich aan met de roep: “Folk!” De bezoekers van de vakantiehuizen in Koehool mogen zich ook achterom melden via de schuur. Zo blijft een plattelandstraditie in stand. 
 
Authentieke meubels
In de oude huisjes van Sédyk 8, 9 en 10, stonden nog veel oude meubeltjes. Deze meubels zijn met liefde en gevoel voor detail gerestaureerd door Attie Bruinsma. De meubels hebben opnieuw een plek gekregen in de huizen op Sédyk 8, 9 en 10.

SfeerimpressieKeuze uit 3 comfortabele vakantiehuizen: